Değerli arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Forumu güncel tutmaya ve olabildiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Sitemize girince üye olup ilgilendiğiniz manga konularına mesaj atarsanız seviniriz.

Nerdesin Uçan Araba

Akai sora
Mesajlar: 2084
Kayıt: 03 Ağu 2013 20:34
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Vagabond-One piece
Favori Anime: -

Uçan arabalar cidden nerede kaldı?

beyinle kontrol edilebilen elektronik kollara ve hatta evrenin nasıl oluştuğuna dair tutarlı bulgulara ulaşan teknoloji neden kıytırık bir uçan araba yapamıyor? bunun cevabı doğanın 4 gücünde yatıyor.

bilim insanları doğada vakaları var eden sadece 4 adet güç bulmuşlar;
-elektro-manyetizm
-düşük nükleer güç
-nükleer güç
-kütleçekim

bu koca devranda 4 tanecik güç var. biz insanlar bu 4 gücün sadece birisi üzerinde uzmanız: elektro-manyetizm yani bildiğimiz elektronik. işte bildiğimiz tüm teknolojik mucizeler bizim elektro-manyetizm üzerine olan uzmanlığımızın ürünü. hatta bizim demeyelim, çoğu tesla'nın ürünü. adam doğadaki 4 güçten birinin yapısını o derece iyi çözmüş ki modern dünya şu an sadece elektro-manyetizm temelli bir teknoloji ile ilgileniyor.

bu kısmı önemli. bugün teknolojiden tek anladığımızın elektronik olması ve bunun da tek adamın bilgisinden fazla olmayışı bizim utancımız olması gerekirken, göğsümüzü gere gere "off ne ilerledi be teknoloji" diyoruz. halbuki aynı derecede önemli 3 büyük güç daha var ve bunlar hakkında bilgimiz sadece mağara adamından biraz daha fazla.

nükleer güce gelelim. bundan biraz anlıyor gibiyiz değil mi? nükleer silahlarımız var, santrallerimiz var. keşke bunlar anladığımıza delil olsa. nükleer silahlarımız tamamen kontrolsüz nükleer güçten ibaret, zaten hap atmış plütonyumu reaksiyon ile patlatıyoruz ve plütonyum miktarı artınca patlama da güçleniyor. çok teknolojik. santraller ise daha büyük komedi. bu psikopat plütonyumu dürterek kızdırıyoruz o da ısınıp depodaki suyu buharlaştırıyor. buharlaşan su da değirmeni döndürüp elektrik yapıyor. yanlış okumadınız, basbaya sanayi devrimindeki buhar makineleri mantığı ile çalışıyor o süper teknoloji. uzaydan gelip bizim nükleer gücü kullanım biçimimize baksalar yemin ediyorum gülmezler bile. "efendim elektronik konusunda allah olmuşlar ama suyu plütonla ısıtıp değirmenle elektrik üretiyorlar" derler. kepazelik. nükleerde sınıfta kaldık.

gelelim kütleçekime. işte bundan buharlı makine bile yapamıyoruz. bunu o kadar bilmiyoruz ki, resmen sıfırız bu konuda. bildiğimiz şu, kütle büyünce bu kuvvet artıyor. dehamız bu kadar. kütle ile bağını bile tam çözmüş değiliz. bizim için kütleçekim değerlendirilebilen bir güç olmaktan son derece uzakta. yapısı hakkında bir bilgimiz yok, bol bol fikrimiz var. teorik fizikçilerin en sevdiği konu, milyon tane fikirleri var yarısına delilleri var. kepazelik seviyesi arşta.

gelelim uçan arabalarımıza. bizleri yerde tutan güç olan kütleçekim olduğu ve bizim bakterilerden bile gerizekalı kaldığımız bir konu olduğu için, uçan araba yapamıyoruz. çok uzun bir süre daha yapamayacağız. uçmak için havanın basıncındaki değişimi itme kuvveti ile kullanan uçaklarımız var, kuşlardan bile daha ilkel bir yol. uçak araba isterseniz bol bol yapabiliriz, oraya buraya çakılırız, hergün toplu katliam olur. çünkü bir gücü yenmek için gücün kendisini değil, başka güçleri kullanıyoruz. abi yakıt yakıp ateş çıkararak kütleçekimin neresini yeniyorsun ya. atmosferden dışarı çıkmak için kullandığımız roketin, o koca roketin neredeyse tamamı yakıt. bildiğin yanan ses çıkaran yakıt. tonlarca yakıtı yakarken çıkan itme gücüyle gidiyoruz uzaya.

kepazelik kelimesi o derece yetersiz kalıyor ki.

Alıntı

Banlılar diyarından bir hevalın isteği üzerine açtım konu hakkında derin beyin fırtınaları yapacağınıza inanıyormuş lütfen aç dedi :lol:
:lol:
Kullanıcı avatarı
Loki
Mesajlar: 1397
Kayıt: 14 Tem 2011 14:29
Favori Manga: -Tower of God
-Slam Dunk
-Hunter X Hunter
-Bleach
-One Piece
-Noblesse
-Koe No Katachi
-Rurouni Kenshin
-Tokyo Revengers
-Dr Stone
Favori Anime: -Neon Genesis Evangelion
-Serial Experiments Lain
-Steins;Gate
-Hunter X Hunter
-Slam Dunk
-Full Metal Alchemist Brotherhood
-Yu Yu Hakusho
-Bleach
-One Piece
-Dragonball Z
-Barakamon
-Samurai X
-Dr Stone

Güzel konu.

Nükleer Güç ile başlayayım: Nükleer, çok ama çok tehlikeli bir güç. Bunu insanlık olarak yeterince gördük. Hiroshima, Nagazaki, Chernobil ve Fukushima yeterli örneklerdir. Mecburi kullanımları hariç(Röntgen, Kemoterapi vs) hemen bırakılmalı. İnsanlık, nükleer enerjiyi tam olarak kullanacak olgunluğa ve bilgeliğe erişmeden de bir daha uğraşılmamalı.

Elektro Manyetizm: Bu konuda ne kadar yetersiz olsak da kullanım olarak en geliştiğimiz güç de bu. Ama hala çok eksiklerimiz var. en başta Elektrik'i depolayamama, batarya problemleri var. Yoksa ilkel şekilde organik yakıtlar kullanmazdık.

Kütleçekim: En enteresan güç bu. İnsanlık olarak yeni yeni öğreniyoruz. Einstein da olmasa yalan yanlış kütleçekim denklemlerine itibar edecektik hala. Günümüzde başta CERN'in deneyleri sayeseinde çözmeye çalışıyoruz. Fakat bu gücü tam anlamıyla kavrayıp kullanabilirsek sınırsız enerji saklamaktan tutun uzayda yolculuğa, uzayı bükmeye kadar bir çok konuda çığır açacak bir gelişme olur. İnsanlık sınıf atlar.

Bu yüzden, insanlık gayretini Elektro-Manyetizm ve Kütleçekim'e yoğunlaştırmalı. Fosil yakıtlarla, nükleer enerjiyle uğraşmamalı kanımca. Ancak belki bu sayede gezegenimize zarar verip onu hızla yok etmek yerine ona fayda sağlayabiliriz. Ve de insanlık olarak varlığımızı biraz daha uzunca sürdürebiliriz.
Sokmaster
Mesajlar: 1
Kayıt: 11 Haz 2014 18:23
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: doujin
Favori Anime: hentai

Selam ben shipmaster eskilerden. Forumdan ayrıldım keşiş tapınağına gittim ve olgunluğa erişip geri döndüm. Olgunlaştığım için nükleer fizik odası başkanı yaptılar beni. Yok lan şaka. Açıkçası yoğun bir cehalet oluşmuş burada "kütleçekimi" oldukça güçlenmiş o beni çekti ben de geldim.

Şimdi sırayla başlayalım çünkü çok konu var.

Birincisi; fizik ile teknolojinin beraber ilerlediği gibi bir algı oluşmuş burada. Fizik düzenli olarak ilerler teknoloji ise piyasaya bakar. Bilim konusunda ne kadar ileride olursak olalım piyasanın 50 yıl geriden gelmek gibi bir alışkanlığı var. Dolayısıyla uçan araba yapabilecek düzeye ulaştığında bilim 100 yıl sonra uçan arabalara binecek insanlar.

Ki üretilirse. Birşeyi üretmek ve onu pazarlamak için toplumun ihtiyaç duyduğu ve buna hakkettiği kadar parayı verecek olması gerekiyor. Elektrikli araba mevzusundaki olduğu gibi. İlk elektrikli motor üretildiğinden itibaren bilim elektrikli araba yapabilecek kapasitedeydi ve teknoloji o şekilde gelişebilirdi. Fakat gelişmedi. Yani bu elektrik motoru olayı Michael Faradaya kadar dayanıyor. Hani 1791 yılında ölen. Neden üretilmedi peki elektrikli araba?

Çünkü insanların ihtiyacı yoktu ve piyasa onu karşılayabilecek kadar güçlü değildi.

Bilimle alakası yokmuş değil mi? Peki şuanda insanlar uçan arabaya ihtiyaç duyuyor mu ve piyasa onu kaldırabilecek güçte mi? Utanılacak birşey yokmuş değil mi? Aslında utanılacak birşey var fakat sizin imkanlarınız dışında utanılacak şeyler var. Bilimle alakası olmayan. Zaten bilimle alakası olsa bile sizin utanmanız abes kaçar. Bok atmak güzelde kaç tane bilimsel gelişmeye faydanız dokundu? Sizinle alakası olmayan işler bunlar. Tüketiminize devam edin siz :) Utanılacak şeye gelirsek bu piyasayı elinde tutan güçlerin utancı olurdu ve otomobil şirketlerinin. Kişi bile değil. Şirket.

Kütle çekimi konusuna çok değinmek istemiyorum. Çünkü arkadaş sanki Isaac Newton'un kulağına "Kanka kütleçekimi diye birşey var he ayıq ol." demiş gibi bir tavır içinde. Sanki kütle çekimini ilk kendisi düşündü millete yaydı ama bir gelişme göremeyince ona buna kepaze diyor. Kepaze senin babandır kardeşim sana böyle bir eğitim verdiği için kb. Ayrıca bu tarz cümleleri kara madde ile olan gelişmelerden haberi olmayan insanlar kurabilir ancak.

Nükleer enerji konusunda da Loki insanların olgunlaşması lazım falan fıstık birşeyler demiş. Doğru. Fakat Loki hatırladığım kadarıyla kültürlü ve mantıklı bir insandı reelde de görüşmüştük. Yakıştıramadım açıkçası. İnsanlar bir konuda üstünde deneyler yapıp tecrübe etmeden o konuda nasıl olgunlaşacaklar merak ediyorum. Uzaydan nükleer konusundaki tüm bilgileri içeren bir flash bellek mi bekliyorsunuz onu da merak ettim.

"Bu yüzden, insanlık gayretini Elektro-Manyetizm ve Kütleçekim'e yoğunlaştırmalı. "
:)
İnsanlık gayretini elektro melektro bişeylere yoğunlaştırmamalı. Emekli maaşıyla kirayı nasıl ödeyecek o konuda çalışmalar yapılmalı. Çindeki soykırım nasıl bitecek o konuda da çalışmalar yapılabilir. Küresel ısınma var daha. Elektromelektro nun katkısı olacaksa o konuda tamam yoğunlaşılabilir.

"Elektro Manyetizm: Bu konuda ne kadar yetersiz olsak da kullanım olarak en geliştiğimiz güç de bu. Ama hala çok eksiklerimiz var. en başta Elektrik'i depolayamama, batarya problemleri var. "

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kondansat%C3%B6r

Lise fiziği :)
Kullanıcı avatarı
Joarder
Mesajlar: 333
Kayıt: 24 Ara 2011 06:26
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Bleach , Naruto , Onepiece , High School Dxd , Freezing , D.Gray-Man
Favori Anime: Bleach , Naruto , Tsubasa , Dragon Ballz , Death Note , Hellsing , Full Metal Alchemist , High School Dxd , D.Gray-Man , Avatar : The Last Airbender , Yu-Gi-Oh , Freezing

Aslında şuanda elektrikli arabaları çok rahat piyasaya sürebilirler ama petrol şirketlerinin baskıları ve ekonomik denge olsun çok kötü etkileneceği için çıkmıyordur.Diğer şeylere pek ilgim ve fikrim yok açıkcası.
ResimResim
KayahanD
Mesajlar: 311
Kayıt: 19 Oca 2014 21:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece
Favori Anime: Gintama, Fairy Tail, Shinsekai Yori

Kütle çekim ile ilgili soruları yanıtlamaya en yakın kişi de Einstein' dı ancak adamlar biraz yanlış zamanda doğmuşlar (erken). Giderek aptallaşan bu dünyada daha da bi gıdım ileriye gidemeyiz herhal.
Kullanıcı avatarı
Jiraiya-Sama
Mesajlar: 1861
Kayıt: 07 Şub 2011 17:08
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Fma
Favori Anime: Fma.
Konum: Afganistan

Çok güzel bir konu. Bilgim yok bir şey yazamıyorum. Siz yazın ben okurum.

Shipmaster şu elektrik depolayamama olayı şu manada söyleniyor galiba misal elektrikli araba üretiliyor. Şarjı 6 saatte bitiyor. Geri doldururken 12 saat gerekiyor. O manada bahsediliyor galiba. Yada laptop şarjları veya telefon bataryaları çok az gidiyor. Araba yapıyorlar 2.5 ton 1.5 tonu batarya ediyor. Yani depoloma alanında ciddi sıkıntılar var.
Resim
► Spoiler Göster
► Spoiler Göster
► Spoiler Göster
Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk.
Kullanıcı avatarı
Deathwing
Mesajlar: 2773
Kayıt: 17 Haz 2010 22:27
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Yok
Favori Anime: Yok
Konum: 41° 0'48.48"K 28°55'58.53"D

Uçan araba yapsan onun sağa sola çarpmamasını sağlayacak hatasız bir sistem kurman gerekecek, havada durmak için hayvan gibi enerji harcayacak sürekli, onların gitmesi için özel kurallar falan gerekecek bunların hepsi de para gerektirecek. Çok ucuzladığı zaman olur muhtemelen. Veya şu andaki gibi bir düşünce tarzı ile değil tamamen yeni bir yöntemle yapılması gerekecek, orada da iş bilime düşüyor tutan ne, siz de bir el atın da belki bir şeyler bulursunuz.
Once upon a time there was no snake, there was no scorpion,

There was no hyena, there was no lion,
There was no wild dog, no wolf,
There was no fear, no terror,
Man had no rival.
Kullanıcı avatarı
RaikageAga
Mesajlar: 222
Kayıt: 24 Ara 2012 18:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Noblesse,The Breaker,The Breaker New Waves,Gamaran,Naruto
Favori Anime: FMAB,Bakuman,Death Note,Kuroko-no Basuke,Lovely Complex,Naruto

Aga aerodinamik açıdan uçmak için havanın basıncına ihtiyaç var. Uçaklarda kanatlar kuş kanatları örnek alınarak ileriye doğru hareket esnasında basınç farkı ve dolayısıyla kaldırma kuvveti olacak şeklide tasarlanmıştır.
► Spoiler Göster
Üstteki bombeli kısımdan hava daha hızlı akar. Hızı arttıkça kanadın üst tarafındaki basınç da azalır, kanatlar yukar itilmiş olur.
Tam net fotoğrafını bulamadım ama helikopterlerde de aynı prensip söz konusu.

Şimdi bizim araba bunlar olmadan uçacaksa. Sürekli yere dik kuvvet uygulayan bir motora ihtiyaç var. Yerçekimini dengeleyebilmesi için. Ama bu da bildiğin eziyet olur. Beraberinde bir sürü sorun getirir.

Ha ufak tefek kanat takacam, direk kanat şeklinde tasarlayacam diyorsan niye araba diyorsun uçak de.
Resim
Kullanıcı avatarı
Ormancı
Mesajlar: 391
Kayıt: 11 Eki 2011 14:30
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece, Toriko, D.Gray-man, Vagabond, Berserk, Holyland, Kokou no Hito, Liar Game
Favori Anime: Death Note, Ghost in the Shell, Shingeki no Kyojin, Darker than Black, Steins Gate, Tokyo Ghoul, Psycho Pass, NHK ni Youkoso
Konum: Bursa - Edirne

KayahanD yazdı:Kütle çekim ile ilgili soruları yanıtlamaya en yakın kişi de Einstein' dı ancak adamlar biraz yanlış zamanda doğmuşlar (erken). Giderek aptallaşan bu dünyada daha da bi gıdım ileriye gidemeyiz herhal.
Yok be Einsteinın bol bol zamanı vardı ama bi sikim yapamadı. Özel ve görelilik, fotoelektrik gibi keşiflerini 30 yaş civarında yaptı. Hayatının 30-35 yılın Birleşik alan kuramına harcadı ama o konuda şu an bile pek bi gelişme yok. Hayatının son günlerinde ününün keyfini çıkarıp atom bombasını yapan barışsever olarak çılgın bilim adamı modunda dünyayı gezmiştir.
Resim
► Spoiler Göster
[/align]
Kullanıcı avatarı
villain
Mesajlar: 775
Kayıt: 03 Tem 2013 14:45
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto, Fairy Tail, Death Note
Favori Anime: Naruto, Fairy Tail, Death Note
Konum: Ankara

Arabalar uçsa ne olacak?

Bu sefer araçlar uçabildiği için daha yüksek binalar yapılmaya başlanacak. Bu sefer daha yükseğe çıkabilen üst model araçlar satın almak zorunda kalacaksın ve böyle, sonra yine öyle. Kısır döngü sanırım. Paran yoksa şehrin alt tabakalarında gezineceksin. Demem o ki durduk yere icat çıkarmayın beyler. Ulan daha 1.3 linea almaya paramız yetmiyor kazık gibi vergiler yüzünden. Onu alsak yine aynı sebepten içerisine yakıt atamıyoruz bırak uçan arabayı. Bari uzaktan kumandalı helikopter alalım onu uçuralım diyorsun el kadar helikopter bile yüzlerce lira anasını satiyim.

Neyse herkes fizikli bilimli yorum atmış. Bizimki biraz sönük kaçtı onların yanında ama olsun. Kalsın bu da burda.
insanların gerçeklik dediği şey sadece bir yanılgıdır.
Cevapla

“Bilim” sayfasına dön