Zaman atlaması öncesi bosslardan Px'yi yenemeyecek birisi yoktu ( O zaman diliminde bile ) .
Moria, Oz Junior'a vurduğu '' Gölgeden Ok '' saldırısıyla yenerdi Px'yi. Dof bile yanında '' 10 tane '' px ile işini halletmeye geliyor Moria'nın düşünün, 1 tanesi yeterli değil yani. Dof dövüşe karışmıyor doğru ama, Px'leri yönlendirip saldırtıyor Moria'ya. Moria 1'e 1'de Px yenemeyecek düzeyde değildi. Base halinden bahsediyorum, base hali bile yeterli bunun için.
Crocodile rahat kuruturdu, logia dengesiz güç olduğu için. Ayrıca Akaiunu'ya yaptığı '' Desert Spada '' muhtemelen patlatırdı Px'yi diye düşünüyorum.
Enel '' El Thor/ Tanrının Hükmü '' saldırısıyla patlatırdı Px'yi.
Ussop'un 2 yıl önceki patlayıcıları bile '' Kısa devre '' yaptırıyor px'ye.
Ben şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Düz mantık bakmak yerine, olaya geniş bir çerçeveden bakacağım. Tayfa vs Px olayı bence diğer karakterlerin px karşısındaki halini belirlemiyor.
Px'nin aldığı saldırılara bakalım ;
Franky'nin '' Rüzgar Topu '' saldırısı.
Monster Trio'nun '' Jet Koyunun 600 poundluk '' saldırısı. Bunun içinde Sanji'nin diable jambesi, Zoro'nun 3 kılıç stili sıradan bir saldırısı, Luffy g2 vuruşu '' Jet Mouton '' .
Şimdi bunun dışındaki saldırılara bakalım ki bu saldırılar bence Lucci'ye '' Tık işlemezdi '' diye düşünüyorum. Lucci'nin '' Meyvesiz haliyle '' durdurabileceği saldırılar bundan sonrası.
Chopper'ın '' Sakura Tipisi ''
Franky '' Güçlü Çekiç '' ile saptırıyor Px'nin koluna vurarar lazeri, sonrada çoklu yumruklarını atıyor ;
Brook'un '' Teknikli Kılıç '' saldırısı ;
Ussop'un patlayıcıları '' Kısa devre '' yaptırıyor px'de ağzının içine girerek ;
Robin, lazeri içinde patlatıyor ;
Nami'nin '' Kalifa'yı yenmek için 2 kere kullandığı yıldırım saldırısı '' ( Kalifa 2 kere yıldırım yemişti hatırlarsanız, diğeri daha düşük seviye yıldırım saldırısıydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam ) ;
Sanji, Jyabura'ya attığı son saldırısı ;
Zoro'nun Ashurası ( Kaku'ya bitirici darbesi ) + Luffy'nin g3 Dönen pistolü
Şimdi size tüm bunlar ışığında bazı şeyleri açıklama gereği duyuyorum.
Buradaki saldırılar içerisinde Lucci'ye Monster Trio'nun ilk 3'lü kombo saldırısı, Sanji'nin Jyabura'ya attığı saldırı, Zoro'nun Ashura'sı ve Luffy'nin g3 riflesi dışında işleyecek bir saldırı yok. Yıldırım olayına gelirsek Nami o zamanlar çok düşük seviye yıldırımlar kullanıyordu ve 2 kere yıldırım tekniği kullanarak cp9'un en güçsüz üyesi Kalifa'yı anca yenebilmişti. Yıldırım kullansada Enel'in sıçtığı bok kadar yıldırım kullanamıyor yani, Lucci'den birazcık kan aldı diyelim gene cık etmez bu saldırılar, ayrıca Lucci'nin burada atılan saldırıların çoğunu almayacağı barizdir. Adam 6 stil teknikleriyle Soru ve Geppou tipi teknikleri çok üst düzey kullanması sebebiyle bu saldırılardan rahatlıkla kaçardı, dahası dediğim gibi saldırıları yese dahi '' Tekkaisi '' ile çok rahat durdururdu. O yüzden Monster Trio dışındakilerin saldırılarını kaale bile almazdı Lucci, Franky'de bunu gördük, adama Güçlü çekiç saldırısını yolladığında daha meyvesiz haliyle rahatlıkla durdurup Franky'i follo foş etmişti, Luffy Lucci'yi tutmasaydı Franky'i 2 saniyede öldürecekti Lucci, bunun vurgusu yapıldı mangada. Bu yüzden diğerlerinin durumuda bundan pek farklı olmazdı hepsi kolaylıkla yenilirdi, sayı üstünlüklerinin bir önemi yoktu yani o dönemde.
Lucci , Luffy ile dövüşürken '' Birçok g2'li tekme ve yumruk yedi '' ama adama fazla birşey olmadı. Bu yüzden Luffy '' g3 açtı '' ve vurduktan sonra Lucci bir daha g3 tipi saldırıları yemedi kolaylıkla kaçtı saldırılardan gidin bakın mangaya. İlk saldırıyıda '' Balon'' zannettiğinden yemişti, yoksa o hasarı almazdı Lucci. Luffy'de şöyle dedi hatta '' Bu işe yarıyor değil mi? '' diye. G2 saldırıları bile Lucci'ye çok hasar vermiyordu o dövüşte yani, g3 gibi bir saldırıyla anca ''bacağını etkiledi ''. Bacağı baya bir hasar aldı doğru ama adam hala tüm tekniklerini kullanabilecek yeterlilikteydi.
Dediğim gibi bir sürü g2'li tekme yumruk ( En az 10-15 tane ) + g3 pistol+ Sinirli bir Jet Gattling saldırısıyla yenildi adam. Luffy sinirli ve iradeyle abanarak vurarak '' Jet Gattling '' atağını yapsaydı zaten Px'yi tek başınada yenerdi bana göre.
Luffy'nin Lucci'ye attığı saldırıların toplamı, zaten Px'yi yenebilecek düzeyde arkadaşlar, demem o ki px sandığınız gibi Luffy'den çok güçlü falan değildi yani, Luffy'nin ruh haline göre şekil alırdı durumu o kadar.
Ayrıca unutulmamalıdırki Zoro hala Tb'deki acılarından dolayı tam güçte değil, hatta çok vasat bir haldeyken bile büyük bir yardımı dokundu Px savaşında Sanji'de bunu belirtti '' Tam gücümüzde değiliz '' diye. Zoro'nun bitik hale gelmesi dövüşün sonunda normal yani. Luffy ise g2'yi kullandığında zaten otomatik olarak vücudu bunu kaldıramıyor gibi birşeydi o zamanlar, o aşırı yorgun bitik halindeki çizimi/görünümü bundan kaynaklı, yoksa o dövüşte ahım şahım bir hasar falan almadı Luffy. Diğer tayfa üyelerini adam yerine bile koymadığım için o dönemde onları saysak ne saymasak ne. Sanji'de yorgun eh bir zahmet olsunki, o bile yerlerde sürünmüyordu, hala ayakta Px'nin üzerinde yazan yazıyı okuyor durum değerlendirmesi yapıyordu.
Yani Tayfa vs Px olayı çok düz mantık yorumlanmamalı diye düşünüyorum ben.
Lucci'nin '' Güçlü Rankyakuları '' + Rokougan tipi kuvvet saldırıları Px'yi pekala yenebilmek için yeterli birşey bence. Bitik haldeki Zoro ve tam güç Sanji'den çok daha güçlü saldırılara mevcut Cp9 Lucci. Rokogugan'ı 3 kere Luffy'e vurabildiği gibi vurabilse zaten Ussop'un patlayıcılarıyla kısa devre yapan Px aşırı derecede kısa devre yapıp iyice mala bağlardı zaten, hatta o kadar saldırılardan sonra yenilirdi.
Son olarak tüm tayfa o dönem bile Px'nin lazer saldırılarından kaçabilecek düzeydeyken, Soru ile Geppou'yu birleştirmiş Lucci çok rahat sıyrılırdı o lazerlerden, manga ortada bence.
Lucci yener diyorum ben sonuç olarak, Oda o zaman diliminde dahi yedirmezdi Px'ye bence Lucci'yi. Gösterilenler dahi yeterli bunun için diye düşünüyorum.