Basin sagolsun.*UnforgiveN* yazdı: ↑19 Şub 2021 02:00 Maalesef yaşlı insanlara daha ağır hasar veren virüs. Bir kaç gün önce teyzemin vefat haberi geldi. Dayımın tedavisine başlanmış, koku ve tat alma duyumu kaybettim dedi. Daha önce de öteki teyzem ve eşi hastalığı çok ağır atlatmıştı. Hatta eşi verilen ilaçlar yüzünden şeker hastası oldu. Keşke herkes bu olaya ciddi bir şekilde yaklaşsaydı da en azından bu kadar yayılmasını önleyebilseydik.
Ayrıca anlamadığım bir durum var. Teyzem test sonucu çıkmadan 1 gün önce vefat etti. Salı günü ya da çarşamba test sonucu pozitif çıktı. Kayıtlara doğal ölüm olarak mı geçiyor yoksa koronadan mı ? Bu şekilde vefat eden bir sürü insan tanıyorum. Ben dünyada verilen rakamların inandırıcı ve gerçek verilere dayalı olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada teyzem ve dayım yurt dışındalar. Türkiye'de değiller.
Benim de ablamlarin komsusuna evlerine gelen bir akrabalarindan bulasmisti, onlardan da yegenime bulasti.
Ablamlarin komsusu vefat etti koronadan. Fakat doktor, "koronayi atlatti ama kalp krizi/organ yetmezligi oldu" seklinde bir sey soylemis.
Kadir Topbas da "coklu organ yetmezligi" seysinden oldu.
Yani ortak noktalari korona olmasina ragmen olum sebepleri kalp krizi ve organ yetmezligi olarak giriliyor.
Direk koronadan olen var mi bilmiyorum, koronanin amaci bu zaten, vucutta organ yetmezligine sebep oluyor. Ama iste, maksat olum sayisini az gostermek.