Değerli arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Forumu güncel tutmaya ve olabildiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Sitemize girince üye olup ilgilendiğiniz manga konularına mesaj atarsanız seviniriz.

OnePiece 970 Tartışma / 971 Öngörü

One Piece Manga serisi'nin tartışma alanı
Kullanıcı avatarı
ugur_tatli
Hakiki Spagetti
Hakiki Spagetti
Mesajlar: 11201
Kayıt: 23 Ağu 2010 15:37
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Toriko, Attack on Titan, Kaguya-sama, Mob Psycho 100, Minamoto-kun Monogatari
Favori Anime: Attack on Titan, Kaguya-sama, Steins;gate
Konum: Milano

Diabolus Ipsum Amans yazdı: 01 Şub 2020 21:44 Bölümün tek olayı kaidonun gögsündeki izi kimin yaptığını ögrenmiş olmamız. Bence Kaidou herhangi bir canavar formunda yaralanıyor.
Onu biliyorduk ya, Zoro'ya kilici verirken soylemislerdi bu kiliclar Kaido'yu yaralayan tek seydi diye.
byakusharinnegan
Mesajlar: 2495
Kayıt: 12 Kas 2011 00:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: naruto

Ryuuma yazdı: 01 Şub 2020 13:51 Ben Oden'ın kendisini rezil etme nedenin bariyer meyvesini geçememesi olduğunu sanmıyorum (ki kassa geçerdi bence). Tahminim halkının tehdit edilmesi. Bir sonra ki sahnede ki zehirli ok muhabbeti.

Ayrıca Kaido'da yara aldı diye savaşı kaybetmiş gibi düşünmek yanlış. Adam kalkıp yere yapıştırdı Oden'ı tek vuruşta. Numara dikkatini dağıtmış olsa da o numara olmas Kaido yenilmişti gibi bir durum yok. Orada ki olay şu ana kadar yaralanmayan bir adamın kesilebilmesi.

Oden'ın hala haki bilmemesini de normal karşılıyorum. Hayatının önemli bir bölümünü izole bir yaşam süren halkın arasında aşırı güçlü biri olarak geçirmiş biri olarak hala aynı halkı gibi meyve güçlerini büyü sanıyor.

Hakiyi de birinci gözden görmüş biri olsa da Oden gibi önce yap sonra düşün birine bir şey öğretmek yada onun birinden bir şey öğrenme çabası çok yok gibi. Yıllardır "Bir dur bakalım burası neymiş öle gidek, dalma mal gibi önden" hareketini öğrenememiş biri sonuçta.

Zevk meselesi ama ben şahsen bu arctan çok zevk alıyorum. Flashbackler çok hoşuma gidiyor bu arcta. Özellikle Big Mom archının hayal kırıklığından sonra ilaç gibi geldi.

Benim bu arctaki en büyük korkumu daha önce yazmıştım. Zaman atlamasından sonra seride ki bazı düzenler cidden çok batıyor. Big Mom archının bu denli benim için hayal kırıklığı olmasının nedenleri de aynı.

Umarım aynı şeyler bu archın sonunda da tekrarlanmaz.
Oden’de kenbunshoku haki vardır. Sniper uzaktan vuracakken kendisi hissedip bakıyor mesela. Olmasa zaten kebunshoku’lu karakterlerle dövüşürken illa zorluk yaşardı. Zincirlerle okyanusta sürüklenirken toki’yi sadece kulağıyla duyduğunu da sanmam pek.

Wano’da haki baya popüler bi güçken oden’de olmaması da zor. Özellikle busoshokuyu bildiği kesin gösterilmişken kenbunshokuyu neden öğrenmemiş olsun?
Busoshokuyu bildiği de mountain god zamanında kılıcını siyahlaştırmasıyla gösterildi. Daha sonra seviyesi artınca siyah yıldırım efektlerine dönüştü. Baya ileri seviyede kullanıyor. Zaten kılıcının efektini biliyoruz hakini/enerjini emiyor. Hakisiz diye yan etkilerinden kurtulacak değildir.

Luffy de kenbunshoku ustası ama yeri geldiğinde araba hızında adam luffy’nin yanından çocuk alıp kaçtı. Kenbunshoku bazı güçler veriyor evet. Ama 7/24 bunların aktif olmasını beklemeyelim bence. Yani hem önündeki adamın saldırılarını okuyacaksın hem adada kaç kişi var bileceksin hem sana uzaktan saldırı geldiğinde hissedeceksin hem de milleti gözünle değil auranla tanımaya çalışacaksın bi de ileri seviyedeysen geleceği göreceksin. Öyle beyin mi olur hangi birine odaklansın.
Sanji ceaser’ın adasında samurayın vücudu için suya daldığında “kenbunshoku haki activate” demişti mesela. Suya daldıktan sonra başlamıştı hissederek aramaya. 7/24 hissetmiyor.

Oden zaten savaşın ortasında. Etraftaki sniper’lardan saldırı yememek ve kaido’yla dövüşebilmeye odaklanmış. Yanında oğlunu görüyor. Kaido’nun adamlarının böyle bişey yapması imkansız bi durum değil. O an aura hissetmek falan aklına bile gelmemiştir bence. Koca dünyada böyle kılık değiştiren 1 kişi varken kim niye göz varken aurayla insan tanımakla uğraşsın zaten. Oden bu gücü önceden gördü de böyle bişeyi hiç hesaba katmamıştır.

Aynı şekilde luffy de önünde düşman varken ona odaklandığı için yandan gelip çocuğu çalan adama tepki veremedi bence. Adam saldırsa belki sadece tehlikeyi hissedip tepki verirdi de direk etraftaki auraları hissetmiyordu muhtemelen. Yoksa adam saldırmasa bile orda birinin olduğunu bilirdi. Ya da zoro orda oku hissedip kılıcıyla durdurmadan önce zaten auraları hissederdi ve saldırmalarını beklemezdi. Birilerinin geldiğini luffy ve zoro baya önceden anlardı.

Veya dof sanjiyi öldürecekken law geldiğinde dof o derece şaşırmazdı. 2-3 shamblrs atarak geldi oraya law illa hissederdi dof. Bu tarz çok örnek bulunur.

Teach’in en güçlü komutanının meyvesi görünmezlik. Kenbunshoku o meyveyi nasıl etkileyecek bilmiyoruz daha. O kadar kolay nötrlenecek olsa öyle güçlü birine o meyveyi vermeyi bence.
__________

kaido yenilecekmiş gibi davranmaya bence de gerek yok. Zaten 1 vs 1 dövüşürlerken olmamış. Kaido o sırada oden’e bakıyor mu belli değil. Askerlerini önden salmış kendisi uzaktan ateş atarken oden gidip kesmiş. Dayanıklılığından dolayı gelen saldırıları hissetmekle falan uğraşmadı bile muhtemelen. Teke tek dövüşse insan formunda dövüşür zaten.

Bence kaido’nun karakteri zarar görmüş bu bölüm. Yani madem teke tekte kendine güveniyor duelloya falan davet etseydi. Büyük savaş istemiyorsa teke tek dövüşseydiler yani. Şimdiye kadar gösterdiği karaktere uymamış.
Adam big mom kelepçeli halde elindeyken kelepçeleri çıkarttırıp tüm gece dövüştü kimseyi de karıştırtmadı. Can sıkıntısından savaş başlatıyor, konuşmak imkansız deniyor. Bu bölümde yaptıklarını beklemezdim.
Kullanıcı avatarı
*UnforgiveN*
Mesajlar: 622
Kayıt: 06 Oca 2014 11:56
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: *One Piece
*Naruto
*Bleach
Favori Anime: *Dragon Ball*One Piece*Naruto/Shippuuden
*Bleach*Death Note*Slumk Dunk
*Shingeki no Kyojin*Great Teacher Onizuka
*Hunter X Hunter*Yu Yu Hakusho*Toriko*Berserk
*Aoki Densetsu Shoot!*Hellsing
*Historys Strongest Disciple Kenichi*Vampire Knight*Beelzebub
*Kuroko No Basket*Detective Conan *D.Gray-man*Claymore
*Code Geass*Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Arkadaşlar Kaido'nun yenildiğini de nereden çıkardınız ? Yenilecek adam öyle bir saldırıdan sonra anında ayağa kalkıp rakibine ölümcül vuruş yapabilir mi ? Hiç mi OP dövüşü izlemediniz siz ? Ayrıca serinin sikildiği falan da yok. Şu an Olan olaylar zaten geçmişte yaşanmış. Ve seride tutarsızlık oluşturan bir şey de yok.
Kaido'nun yarası > Kaido'nun yarasına sebebiyet veren kılıç > En sonunda Kaido'ya o yarayı veren kişi. Hepsini kronolojik olarak Oda bize gösteriyor farkında mısınız bilmiyorum ? Her olaya sığ yaklaşmak yerine en azından İsmail'in yaptığı gibi bölümle ilgili ilginç tespitler yapılabilir. Kaido'nun meyve formatında iken yara alması gibi mesela.

Öncellikle şunu anlayalım lütfen. OP da Naruto gibi günümüzün geçmiş tarafından çok net bir şekilde belirlendiği bir seridir. Lakin geçmiş, bir şekilde birileri tarafından zorla unutturulduğu için geçmişteki bilgiler git gide bir efsaneye dönüşmeye başlıyor. Dolayısıyla 3. kişiler tarafından bize aktarılan bilgiler kesin ve net bilgiler değil hatta çoğu eksik ve hatalı bilgilerdir. Shounen serisinde en temel olaylardan biridir bu. Serinin bir yere varabilmesi için geçmiş ve şimdiki zaman ile ilgili köprü oluşturacak bir karakter gerekiyor. Naruto^da bu karakter "Obito" idi. Seriden Obito'yu çıkardığımızda Naruto serisi diye birşey olmayacaktı. Anası ve babası ile mutlu mesut yaşayacaktı Naruto. Evet her ne kadar bize saçma ve mantıksız gelse de seride bu kadar kritik bir öneme sahip bir karakteri Kishi sonradan uydurması çok olası değildir. Oden de bence OP da aynı rolü oynayan bir karakterdir ve şimdi karşımıza çıkmış olması onun seriyi mahvedecek bir karakter olduğu anlamına gelmiyor.
Okuyucular olarak belirli bir süre sonra hikayeye objektif bakmaktan uzaklaşıp subkejktif bakmaya başlıyoruz. Karakterlere bağlanıyoruz vs. ve biz artık kendi OP hikayesini yazmaya başlıyoruz. Zaman içinde başkasının hayal dünyasını kendi hayal dünyamız gibi algılıyoruz ve bizim isteğimiz doğrultusunda hikaye gelişsin istiyoruz. Bu son derece normal birşey bence sadece aşırıya kaçılmadığı sürece. Ki bunun örneğini bu sitede Tobi=Obito diyenlere ban atılarak gösterebilirim.

Bölüme gelecek olursak ben Oden karakterini sevmeye başladım. Ne istediğini gayet iyi bilen kendi doğruları ile yaşayan bir adam. Umursamaz bir tarafı da var ki en sevdiğim yanı da o oldu. Ve itiraf etmem gerekir ki Caesar Clown un hikayesinden beri OP okurken gelecek haftaki sayı için hiç heyecan duymuyordum ama Wano Arc FB başladığından beri gelecek haftayı merakla bekliyorum.
Kaido tam bir korsan Karasakal gibi sadece kötü değil oldukça da zeki biri ve olayları çok iyi yönetiyor. Yani Oden'le teke tekte kapışmaması gayet doğal çünkü kendisi ile muhtemelen denk güçte olduğunu düşünüyor. Kendisini riske atmaması gayet normal ve bu sayıda da gördüğümüz gibi oldukça kirli oynayan biri. Zoro'nun da OP evreninde çok önemli bir karakter olduğu tekrar kanıtlanmış oldu bence. Her ne kadar Sanji'yi çok sevsem de Zoro, Luffy den sonra en önemli karakter olacak bu seride.
Oda Wano arcının önemini zaten çok önceden söylmeişti. Benim şahsi fikrim hikayeye yeni bir heyecan geldi umarım bu heyecanı yine yan karakterleri çokça işleyerek yok etmez Oda. Ki bu adama kalsa OP 100 yıl sürer herif o kadar seriyi detaylı anlatmaya çalışıyor. Elbet tutarsızlık olarak görünecek olaylar olmuştur ve olacaktır ama evrende gördüğümüz herşey %100 gerçek ve doğru değildir.
Resim
Kullanıcı avatarı
redstak
Mesajlar: 3680
Kayıt: 23 Mar 2012 23:59
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: HxH- Slam Dunk- Shingeki no Kyojin -
Favori Anime: Slam Duk - Hunter X Hunter - JoJo - Shingeki no Kyojin
Konum: Karşıyaka-İzmir

ugur_tatli yazdı: 01 Şub 2020 23:41
Diabolus Ipsum Amans yazdı: 01 Şub 2020 21:44 Bölümün tek olayı kaidonun gögsündeki izi kimin yaptığını ögrenmiş olmamız. Bence Kaidou herhangi bir canavar formunda yaralanıyor.
Onu biliyorduk ya, Zoro'ya kilici verirken soylemislerdi bu kiliclar Kaido'yu yaralayan tek seydi diye.
Öyle demedi ya. Tek yarasını verdi dedi. Tek yaralayan şey demedi.
Kullanıcı avatarı
JiraiyaFlash
Mesajlar: 2853
Kayıt: 28 Tem 2013 05:31
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto, Wolf's Rain, Claymore ,SlamDunk, Hunter x Hunter, One Piece, Vagabond, Vagabond, Feng Shen Ji, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Favori Anime: Naruto, Naruto Shippuden, Samurai 7, GunGrave,Claymore, SlamDunk,
Wolf's Rain, Hunter x Hunter 2011, Cowboy Bebop, Death Note, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Konum: İzmir/Sivas
İletişim:

Kaido, Oden'a doğru atıyor alev toplarını zaten ve gelişini de görüyor ve ona doğru yöneliyor zaten ve ardından blitz yiyip yere yığılıyor. Ve ardından Oden bitirici vuruş için gidiyor giderken de "Bir daha da Wano'ya uğrama" diyor. Yani öldürme söz konusu değil zaten. Oden, Kaido'yu öldürecekti demiyor kimse. Öldüremeyecekti zaten ancak domine edecekti ki. İnsanlar şartları göz önüne almadan başkalarını yargılıyor.

Kaido -> 5 yıl bu dövüş için hazırlıklar, planlar yapıyor ve korsanlığına aktif şekilde devam ediyor.
Oden -> 5 yıl boyunca yaz, kış, çıplak halde ortalık yerde dans ediyor.
Kaido -> 5 yıl sonunda adam içinde Queen ve King'in ve başka meyve kullanıcılarının da olduğu 1000 kişilik bir orduyla geliyor.
Oden -> Kendi haricinde 9 adamla geliyor, Shinobu'nun kısa soluklu katılımını sayarsak 10 ediyor.
Kaido -> Bir tepenin üstünden uzaktan saldırıyor ortalığa bombardıman yapıyor.
Oden -> Bir sürü rakibi yara yara, sniperları atlatarak geliyor.

Şartlar bu, ve bu şartlar altında Oden ilk hamleden itibaren üstünlüğü eline alıyor ve Kaido ile ekibi hileye başvuruyor. Sonra da "Kaido'nun yenildiğini nereden çıkardınız?"

Yendiğini nereden çıkaracağız peki ? Kaido kalktı tek attı deniliyor. Zaten bu seviye dövüşlerde hataya yer yok. Hatırlayın Marineford'u, Aokiji bir an dalgınlaştı, Jozu kan getirdi ağzından, Jozu bir an dalgınlaştı adamı sahadan tek kolu kopmuş bir buz kalıbı olarak götürdüler. Rakipleriniz artık, amiral, yonko ya da en azından sağ kol seviyesinde tiplerken zaten galibiyetler anlık oluyor. Ancak ve ancak Akainu ve Aokiji gibi çok denk isimler ölümcül olmaktan kaçınarak dövüştüklerinde 10 gün süren mücadeleler oluyor. Aksi halde, Akainu bir an kafasını döndü, WB patlattı, WB döndü kafasının yarısı gitti.

O yüzden Kaido burada Oden'ı vurunca bayıltması onun eğer hile kullanılmasa dövüşü kaybetmek üzere olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu adam bu dövüşten 18 yıl önce Rocks korsanlarında Miço bunun üzerinden 18 yıl geçtikten sonraki dövüş bu yani. Shanks'ın Roger tayfasından ayrıldıktan sonraki 18 yılda nasıl bir şeye dönüştüğüne ya da Luffy'nin son 4 yılda nasıl bir şeye dönüştüğüne bakarak zaten o Kaido'nun nasıl bir hayvanat olduğunu şimdiki Yonko halinden çok aşağıda olmadığını anlamak mümkün ve buna rağmen adam 5 yıl hazırlık, rakibini 5 yıl güçten düşürme, sayı avantajı, strateji ve mekan avantajı ve en sonunda da Momonosuke takliti ile gelen moral avantajı ile ancak ve ancak Oden'ı yenerken, Oden daha ilk saldırısında adamı (adamlarının o güne kadar yenildiğini görmediği -yenilmez kaptan diyorlar çünkü orada-) kan akıtıp yere seriyor.

Yensin, yenemesin, öldürsün öldüremesin ki öldürme durumunun olamayacağını Oden da kestirmiş gibi. Ancak her halükar da tüm avantajları elinde bulunduran ve hali hazırda hayvan gibi güçlü Kaido dövüşün hemen başında ekarte edilmiş mi ? Edilmiş, gerisi üzgünüm ama benim için tatavadır.

OP bunu daha önce yaptı savına da katılıyorum elbette. Ancak Oden gibi sadece bir arc için bir karakter yaratıp onun üzerinden dengeleri ve geçmişi bu denli mıncıkladığı da olmamıştı hiç. Bu tarz flashback hikayesine sahip aklıma bir Norland ile Fisher Tiger geliyor ve onlarında bu Oden örneği ile alakaları yok.
Resim
Kullanıcı avatarı
*UnforgiveN*
Mesajlar: 622
Kayıt: 06 Oca 2014 11:56
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: *One Piece
*Naruto
*Bleach
Favori Anime: *Dragon Ball*One Piece*Naruto/Shippuuden
*Bleach*Death Note*Slumk Dunk
*Shingeki no Kyojin*Great Teacher Onizuka
*Hunter X Hunter*Yu Yu Hakusho*Toriko*Berserk
*Aoki Densetsu Shoot!*Hellsing
*Historys Strongest Disciple Kenichi*Vampire Knight*Beelzebub
*Kuroko No Basket*Detective Conan *D.Gray-man*Claymore
*Code Geass*Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Acaba ben mi yanlış seriyi okuyorum : ) Bu olay geçmişte yaşanmadı mı ? Ve kazanan Kaido değil mi ? Wano yu kendi çöplüğü haline getirmedi mi ? Her yere fabrika açmadı mı ? Serinin dengesi nasıl değişiyor ben hala çözemedim. Cidden gerçekten Oden'e olan bu tepki neden anlamıyorum. Yani Kaido gibi birinin varlığı seride kabul ediliyorsa Oden neden kabul görmüyor ?
Resim
Kullanıcı avatarı
_[Emre]_
Mesajlar: 3403
Kayıt: 29 Mar 2013 12:21
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Bleach
Favori Anime: Medaka Box

*UnforgiveN* yazdı: 02 Şub 2020 20:21 Acaba ben mi yanlış seriyi okuyorum : ) Bu olay geçmişte yaşanmadı mı ? Ve kazanan Kaido değil mi ? Wano yu kendi çöplüğü haline getirmedi mi ? Her yere fabrika açmadı mı ? Serinin dengesi nasıl değişiyor ben hala çözemedim. Cidden gerçekten Oden'e olan bu tepki neden anlamıyorum. Yani Kaido gibi birinin varlığı seride kabul ediliyorsa Oden neden kabul görmüyor ?
Adamın karakter yapısı benim bir çok seride gördüğüm ve nefret ettiğim tiplere benziyor. Çok klişe olmasından sevilmiyor yani.
Kullanıcı avatarı
JiraiyaFlash
Mesajlar: 2853
Kayıt: 28 Tem 2013 05:31
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto, Wolf's Rain, Claymore ,SlamDunk, Hunter x Hunter, One Piece, Vagabond, Vagabond, Feng Shen Ji, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Favori Anime: Naruto, Naruto Shippuden, Samurai 7, GunGrave,Claymore, SlamDunk,
Wolf's Rain, Hunter x Hunter 2011, Cowboy Bebop, Death Note, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Konum: İzmir/Sivas
İletişim:

*UnforgiveN* yazdı: 02 Şub 2020 20:21 Acaba ben mi yanlış seriyi okuyorum : ) Bu olay geçmişte yaşanmadı mı ? Ve kazanan Kaido değil mi ? Wano yu kendi çöplüğü haline getirmedi mi ? Her yere fabrika açmadı mı ? Serinin dengesi nasıl değişiyor ben hala çözemedim. Cidden gerçekten Oden'e olan bu tepki neden anlamıyorum. Yani Kaido gibi birinin varlığı seride kabul ediliyorsa Oden neden kabul görmüyor ?
Aga seri doğruda olaya bakışın biraz farklı.Hatta neredeyse alakasız. Olayın yaşanmış olması ve Kaido'nun bundan olayların fatihi olarak çıkmasıyla adam akıllı direnç gösteremeden 5 yıldır hazırlandığı kavgada hileye başvuracak kadar saçma bir sahne yaratılması komik. Zaten son dönem tüm önemli aksiyonları ve dövüşleri off panel yapan Oda, Bu sefer ekip nasıl yakalandı ve yara nasıl alındı diye bölüm çizip kısa kesmiş ancak bu da şahısların dinamiklerini bozuyor işte.

Oden'e bir tepki verdiğimi hatırlamıyorum ya da Kaido'nun varlığının kabul edilip de Oden'ın edilmemesi gibi bir durum yaşadığımı da, ancak genel için konuşuyorsan da sebebi şu olabilir. Kaido'nun ismini ilk duyduğumuz ve silüetini ilk gördüğümüz yer Ennies Lobby arcı sonuydu. Shanks Yonko olduğunda Garp'ın Luffy ile konuşması. Serinin kendi içindeki kronolojiye göre yaklaşık 5 yıl geçti. Bizim okumamıza göre ise 600 küsür sayı ve 12 yıldan fazla oldu. Ve bu adamın seride tanıtıldığı sahne yani entrance sahnesi. Sıkıntıdan dünya savaşı çıkartan ölmek için türlü yolları deneyen, havada, karada ve denizdeki en güçlü varlık olarak yapıldı ve aktif yonkolar arasında en yüksek ödülü başına geçirdiler. Bu adamın ufak ufak dozlarla seride bahsinin geçip finalde roket gibi fırlatılması çok başka bir şey. Oden başka..

Oden ise geçmişte tarihin en büyük 3 korsan grubundan ikisinde tümen komutanlığı yapmış. Raftele gidip One Piece görmüş ve tarihin diğer 3. en büyük korsan grubunun üyelerinden birini (daha sonra 4 imparatordan biri olacak olanı) yaralamış ve bunu yaparken de çok efor harcamamış birisi. Ayrıca Luffy ve Roger'dan sonra "tüm varlıkların sesini" duyma denen özel yetiye sahip yegane adam.

Ancak ne hikmetse seri 1000 küsürüncü sayısına ve 23. senesine gelecek biz bu adamı hiç duymadık. Sen 300 küsürlü sayılardan beri geldi de gelecek denen adamla, Oden gibi Oda'nın kendi oğuz kağan destanını yazmak için bu arc adına oluşturduğu karakteri bir tutamazsın. Oden üzerine hiç yatırım yapılmamış bir şey olduğu için 20-30 yıl öncesinin olayı anlatılmasına rağmen sanki daha yeni yırtık dondan çıkmış havası verdi çoğu kişiye.

Ancak dediğim gibi buradaki şikayetlerin(en azından benimkilerin) hiç biri Oden ve Kaido'nun karakter olarak karşılaştırılmalarına ya da serideki yerlerine ait şeyler değil. Kaldı ki öyle bile olsa benim mesajımda, senin mesajına dair sersenişte bulunduğum şeyin şu mesajında dediğin ve benim buna vereceğim cevap ile hiç alakası yok zaten hocam.

Serinin dengeleri nasıl şaştı diyorsan. Rocks korsanları olayları, Oden'ın 2 büyük tayfa arasında gezişi ve orada bıraktığı etkiler. Kaido kesen, WB terleten adamın bariyer meyvesine karşı çaresizliği. tayfasında Oden olmasına rağmen 1 yıl ömrü kalmış Roger ile anca denk gidebilmiş beyazsakal korsanlarının hali. Garp ve Roger'ın içinde Shiki, Big mom, Kaido, WB ve diğer pek çok efsanevi korsanı barındıran başlarında da bir D olan tayfayı dağıtmaları (tabi bunun detayları açıklanmadı ). Pek çok şey değişti ama sorun değişmesinden de ziyade bunun OP standartlarının çok üstünde bir hız olması ve biz tayfa hiç bir araya gelemiyor artık, tayfa serisi olmaktan çıktı derken bırak tayfayı adam bir arctır seriyi Luffy'nin elinden de aldı (ha Luffy'nin hastası değilim o ayrı). Ha seri eskiden de dengeli bir şey değildi. Ancak şu an yonkolar çağına girdiğimiz için, eskiden "kotarılabilir" ya da "anlaşılabilir" olan şeyler artık kör göze parmak olduğundan takılmaman mümkün olmuyor.

Habire gizem kasıp sonra bunları palas pandıras birbirine bağlamak detaycılık ya da zenginlik olmuyor benim açımdan, kalabalık oluyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
Dizzy
Mesajlar: 213
Kayıt: 12 Ara 2013 13:23
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One piece
Favori Anime: One piece
Konum: Rize

JiraiyaFlash yazdı: 03 Şub 2020 01:40
*UnforgiveN* yazdı: 02 Şub 2020 20:21 Acaba ben mi yanlış seriyi okuyorum : ) Bu olay geçmişte yaşanmadı mı ? Ve kazanan Kaido değil mi ? Wano yu kendi çöplüğü haline getirmedi mi ? Her yere fabrika açmadı mı ? Serinin dengesi nasıl değişiyor ben hala çözemedim. Cidden gerçekten Oden'e olan bu tepki neden anlamıyorum. Yani Kaido gibi birinin varlığı seride kabul ediliyorsa Oden neden kabul görmüyor ?
Aga seri doğruda olaya bakışın biraz farklı.Hatta neredeyse alakasız. Olayın yaşanmış olması ve Kaido'nun bundan olayların fatihi olarak çıkmasıyla adam akıllı direnç gösteremeden 5 yıldır hazırlandığı kavgada hileye başvuracak kadar saçma bir sahne yaratılması komik. Zaten son dönem tüm önemli aksiyonları ve dövüşleri off panel yapan Oda, Bu sefer ekip nasıl yakalandı ve yara nasıl alındı diye bölüm çizip kısa kesmiş ancak bu da şahısların dinamiklerini bozuyor işte.

Oden'e bir tepki verdiğimi hatırlamıyorum ya da Kaido'nun varlığının kabul edilip de Oden'ın edilmemesi gibi bir durum yaşadığımı da, ancak genel için konuşuyorsan da sebebi şu olabilir. Kaido'nun ismini ilk duyduğumuz ve silüetini ilk gördüğümüz yer Ennies Lobby arcı sonuydu. Shanks Yonko olduğunda Garp'ın Luffy ile konuşması. Serinin kendi içindeki kronolojiye göre yaklaşık 5 yıl geçti. Bizim okumamıza göre ise 600 küsür sayı ve 12 yıldan fazla oldu. Ve bu adamın seride tanıtıldığı sahne yani entrance sahnesi. Sıkıntıdan dünya savaşı çıkartan ölmek için türlü yolları deneyen, havada, karada ve denizdeki en güçlü varlık olarak yapıldı ve aktif yonkolar arasında en yüksek ödülü başına geçirdiler. Bu adamın ufak ufak dozlarla seride bahsinin geçip finalde roket gibi fırlatılması çok başka bir şey. Oden başka..

Oden ise geçmişte tarihin en büyük 3 korsan grubundan ikisinde tümen komutanlığı yapmış. Raftele gidip One Piece görmüş ve tarihin diğer 3. en büyük korsan grubunun üyelerinden birini (daha sonra 4 imparatordan biri olacak olanı) yaralamış ve bunu yaparken de çok efor harcamamış birisi. Ayrıca Luffy ve Roger'dan sonra "tüm varlıkların sesini" duyma denen özel yetiye sahip yegane adam.

Ancak ne hikmetse seri 1000 küsürüncü sayısına ve 23. senesine gelecek biz bu adamı hiç duymadık. Sen 300 küsürlü sayılardan beri geldi de gelecek denen adamla, Oden gibi Oda'nın kendi oğuz kağan destanını yazmak için bu arc adına oluşturduğu karakteri bir tutamazsın. Oden üzerine hiç yatırım yapılmamış bir şey olduğu için 20-30 yıl öncesinin olayı anlatılmasına rağmen sanki daha yeni yırtık dondan çıkmış havası verdi çoğu kişiye.

Ancak dediğim gibi buradaki şikayetlerin(en azından benimkilerin) hiç biri Oden ve Kaido'nun karakter olarak karşılaştırılmalarına ya da serideki yerlerine ait şeyler değil. Kaldı ki öyle bile olsa benim mesajımda, senin mesajına dair sersenişte bulunduğum şeyin şu mesajında dediğin ve benim buna vereceğim cevap ile hiç alakası yok zaten hocam.

Serinin dengeleri nasıl şaştı diyorsan. Rocks korsanları olayları, Oden'ın 2 büyük tayfa arasında gezişi ve orada bıraktığı etkiler. Kaido kesen, WB terleten adamın bariyer meyvesine karşı çaresizliği. tayfasında Oden olmasına rağmen 1 yıl ömrü kalmış Roger ile anca denk gidebilmiş beyazsakal korsanlarının hali. Garp ve Roger'ın içinde Shiki, Big mom, Kaido, WB ve diğer pek çok efsanevi korsanı barındıran başlarında da bir D olan tayfayı dağıtmaları (tabi bunun detayları açıklanmadı ). Pek çok şey değişti ama sorun değişmesinden de ziyade bunun OP standartlarının çok üstünde bir hız olması ve biz tayfa hiç bir araya gelemiyor artık, tayfa serisi olmaktan çıktı derken bırak tayfayı adam bir arctır seriyi Luffy'nin elinden de aldı (ha Luffy'nin hastası değilim o ayrı). Ha seri eskiden de dengeli bir şey değildi. Ancak şu an yonkolar çağına girdiğimiz için, eskiden "kotarılabilir" ya da "anlaşılabilir" olan şeyler artık kör göze parmak olduğundan takılmaman mümkün olmuyor.

Habire gizem kasıp sonra bunları palas pandıras birbirine bağlamak detaycılık ya da zenginlik olmuyor benim açımdan, kalabalık oluyor.
Bariyer meyvesinin olayı saldırı engelleme,mutlak bir güç olduğunu düşünüyorum öyle kıralacak bir şey değil ama Oden gerekseydi orayı başlarına yıkardı fakat sahnede farkettiysen Kaido geliyor ve zehirli ok ile iki kişi ölüyor,Oden savaşmamayı tercih ediyor yani,lütfen sahneleri doğru yorumlayalım.

Gel gelelimmm,Beyazsakal korsanları vs Roger korsanlarına Roger ile anca denk gidebilmişş Beyazsakal korsanları mı ? Yapma gözünü seveyim be Beyazsakal tayfasında ki veletler ile iyi bile iş çıkarmış,burda şaşılacak bir durum varsa Roger'ın tayfayı nasıl ezememesi olurdu bu da Oden sayesinde oldu,Rayleigh'i tutan oydu büyük ihtimalle.

Rocks olayında ise 2 adamın 4 hatta daha fazla kişiyi yenme ihtimali yok,Xebec tek savaştı büyük ihtimalle ya da farklı olaylar var.
Kullanıcı avatarı
*UnforgiveN*
Mesajlar: 622
Kayıt: 06 Oca 2014 11:56
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: *One Piece
*Naruto
*Bleach
Favori Anime: *Dragon Ball*One Piece*Naruto/Shippuuden
*Bleach*Death Note*Slumk Dunk
*Shingeki no Kyojin*Great Teacher Onizuka
*Hunter X Hunter*Yu Yu Hakusho*Toriko*Berserk
*Aoki Densetsu Shoot!*Hellsing
*Historys Strongest Disciple Kenichi*Vampire Knight*Beelzebub
*Kuroko No Basket*Detective Conan *D.Gray-man*Claymore
*Code Geass*Fullmetal Alchemist: Brotherhood

@JiraiyaFlash Genel olarak konuşuyorum yoksa sana karşı bir durumum yok : ) Saygılı bir şekilde fikrini söyleyen herkes benim de saygım vardır. Amaç tartışmak. Benim fark etmediğim çoğu şeyi siz fark ediyorsunuz yeni şeyler öğreniyorum ben de burda.

Benim anladığım kadarıyla tepkiniz Kaido'nun bir anda böyle bir darbe almış olması ve üzerine Oden'i pis numarayla yenmiş olmasından ? Bu şekilde Kaido çok güçsüz görünmüş. Sanki devam etseydi Oden tek atıp öldürecekti izlenimi uyandırıldı ? Beklenti, Oden vs Kaido teke tek bir dövüş, kora kor bir mücadele idi ? Olabilir. Böyle bir savaş da mümkündü. Benim fikrim ise Kaido bir korsan ve dövüşü korsan gibi sinsice kazandı. Ayrıca Kaido'nun yaptığı hazırlık sadece dövüş için değil daha çok politik olduğu düşüncesindeyim. Oden'in itibarını düşürüp onun insanlar tarafından destek görmesini engellemek. Ki aralarında bir anlaşma geçmiş ama Kaido buna uymamış. Çünkü Kaido Wano'yu bir üretim yeri olarak görüyordu ve Oden'in varlığı buna en büyük engeldi.
İsmail'in dediği gibi Kaido yarayı ejderha formunda aldı bence Oda bunu bize bir işaret olarak göstermiş olabilir. Kaido'nun nasıl yenilebileceği üzerine dair bir ipucu. Bilemiyorum.


1000 küsür bölüm ve 23 yıl diye bir durum yok. Mangayı serinin geçtiği zamana göre yorumlayacaksın. Wano ülkesi zaten dış dünyaya kapalı bir ülke. Günümüzün K.Koresi gibi düşünün hatta ondan da daha kötü. Bunun dışına çıkabilen tek kişi Oden zaten o da kısa bir süreliğine oluyor. Wano ülkesi 20 yıldır Kaido'nun işgali altında zaten ve adam Oden ile ilgili herşeyi yasaklamış hatta insanların beynini yıkamış. Oden ile ilgili bilgili olanlar Wano ülkesindekiler ve serinin hem yaşça hem de güçle ileri gelenler. Momonosuke ve Kin'emon 20 yıl ileriye gönderilmeseydi biz Oden ile ilgili bilgileri belki öğrenemeyecektik. Obito olayını o yüzden örnek verdim. Eğer hikayeyi sığ bir şekilde değerlendirirsek Obito olayı çok saçma gelecektir. Aynı şekilde Oden olayı da saçma gelecektir. 23 sene neden bu adamın ismi geçmez deriz. Ama hikayenin bütünü görerek değerlendirirsek olayların nasıl bağlandığına dikkat etmek daha faydalı olur.

Benim şahsi fikrim; olayları Oden'in gözünden okuduğumuz için, bu kadar önemli bir karakterden neden daha önce kimse bahsetmedi diye düşünüyoruz. Ama OP evrenindeki insanlar için çok önemli biri değil bu adam. Bir G.D.Roger değil bir WhiteBeard değil. Marine zaten bu tip bilgileri kesinlikle yayma taraftarı değil.
Hocam Kaido dediğimiz adam her yerde eli olan bir sürü yeri işgal etmiş, orada fabrikalar açmış, sahte Şeytan meyve imalatı yapan, Doflamingo gibi bir karakteri süt dökmüş kediye çevirip yöneten, hükümete savaş açmış 4 büyük korsanlardan biri. Bu adamdan eğer Oda şimdi bahsetmiş olsaydı o zaman dediklerinize hak verebilirdim. Oden'in öyle bir olayı yok. Ace'in korsanlar kralı oğlunun olduğunu OP evrenindeki insanlar ne zaman öğrendi acaba ? Luffy'nin yanındakiler bile bilmiyordu. O zaman aynı mantıkla da Ace'in korsanlar kralı olduğunu herkesin bilmesi gerekirdi. Biz biliyoruz çünkü Ace, Luffy ile kardeş gibiydi ama olmasaydı korsanlar kralının oğlu oldğunu belki hiç bilmeyecektik ya da çok geç öğrenecektik.Kısaca o karakterden bahsedilmemiş olması onun sonradan uydurulmuş ya da uyarlanmış bir karakterk olduğu anlamına gelmez. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Ben seriye bu perspektiften bakmaya çalışıyorum.

Verilen tepkileri anlıyorum ama ben henüz seriyi kötü bir şekilde etkileyecek bir şey görmedim. Hatta Oden oldukça looser bir karakter benim gözümde. Eşini, çocuklarını, dostlarını ve halkını koruyamamış. En büyük isteğini gerçekleştirememiş.
Kaido ise tam bir winner. Ve korsanlığın hakkını veren biri. Gereksiz duygu sömürüsü ile uğraşmıyor. Big MOM gibi aptalca şeker peşinden koşmuyor. En köü nesil denilen korsanları düm düz ediyor. Dof gibi bi p.çi elinde oynatıyor vs.
Resim
Kilitli

“One Piece Manga” sayfasına dön